Mai multe țări europene relaxează restricțiile, altele reintroduc carantina!

0

Europa este împărţită între relaxarea restricţiilor şi carantină. În plină campanie de imunizare, ţări precum Marea Britanie, Cehia şi Bosnia au eliminat măsurile dure de restricţie. Germania, în schimb, se pregăteşte de un nou lockdown.

Cehia este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie. Cu toate acestea, la aproape două luni de la debutul celui de-al treilea val, autorităţile au ridicat, luni, o parte dintre restricţii. Astfel, s-au redeschis grădiniţele, iar elevii din clasele primare s-au întors în bănci. În plus, grădinile zoo şi cele botanice primesc din nou vizitatori.

În Sarajevo localnicii s-au înghesuit la terase şi cafenele în aer liber.

Autorităţile au relaxat restricţiile şi în Marea Britanie. Şi aici localnicii au sărbători ridicarea măsurilor în localurile din aer liber.

Germania, în schimb, se confruntă în continuare cu un număr ridicat de pacienți cu COVID, iar secţiile de Terapie Intensivă sunt pline.Rata de infectare la nivel naţional a ajuns la 136 cazuri la suta de mii de locuitori. Autorităţile spun că vor relaxa restricţiile atunci când incidenţa va scădea sub 50.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.