Ministrul Claudiu Năsui pune „punctul pe i”: „Începând cu 16 aprilie românii pot merge în vacanţă în Grecia!”

Share:

Claudiu Năsui a anunţat că începând cu 16 aprilie românii pot merge în vacanţă în Grecia. Ministrul Economiei şi al Turismului a precizat şi ce reguli trebui să fie respectate.

Liber la vacanţe în Grecia începând cu 16 aprilie. Anunţul a fost făcut de Claudiu Năsui, ministrul Economiei şi Turismului.

”Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele României se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare, și acela este ușor completabil pe internet, sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ.

Practic, sunt două momente. Momentul intrării în Grecia, și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există și acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare.

La momentul revenirii în țară, (…) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă, dacă totuși este, și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă.

Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a declarat ministrul Economiei și Turismului, Claudiu Năsui, la Antena 3. 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.