Studiu șocant: Coreea de Nord ar putea deţine peste 240 de arme nucleare până în anul 2027!

0

Coreea de Nord ar putea deţine peste 240 de arme nucleare până în anul 2027, conform unui studiu al Institutul Asan şi Rand Corporation, două importante institute de studii strategice și de securitate.

„Până în 2019 se estimează că statul nord-coreean a achiziţionat între 30 şi 60 de kilograme de plutoniu şi între minimum 175 de kilograme şi maximum 645 de kilograme de uraniu îmbogăţit”, se menţionează în respectivul studiu.

Pornind de la aceste cifre, „se estimează că numărul total al armelor nucleare de care va dispune Coreea de Nord până în 2027 va fi cuprins între 151 şi 242”, la care se adaugă „zecile de rachete balistice intercontinentale mobile (ICBM)”, potrivit textului.

În acest caz, autorii studiului sugerează că Phenianul va acţiona tot mai ameninţător la adresa Coreei de Sud şi că, pentru a evita un război nuclear, alianţa dintre Seul şi Washington trebuie „să pună accentul pe claritatea strategică mai degrabă decât pe ambiguitatea strategică”, aşa cum se întâmplă în prezent – practic, o recomandare controversată ca armele nucleare să fie desfăşurate din nou în Coreea de Sud.

Analiza consideră că SUA şi Coreea de Sud ar trebui să trimită un mesaj regimului nord-coreean în care să spună clar că folosirea armelor nucleare va presupune „un contraatac nuclear imediat” din partea Washingtonului care „va conduce fără putinţă de tăgadă la dispariţia” acestuia.

Autorii studiului propun desfăşurarea de către SUA a unor arme nucleare tactice cu rază scurtă de acţiune în Coreea de Sud şi rachete balistice cu rază intermediară de acţiune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.