Vaccinarea cu AstraZeneca, posibilă, doar cu buletinul, fără programare

Share:

Comitetul Naţional de Vaccinare a decis că toate persoanele care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca pot merge în centre fără să mai fie nevoie de programare.

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca fără programare. Potrivit unei circulare emise de Comitetul Naţional de Vaccinare, orice persoană care doreşte să se vaccineze cu AstraZeneca o poate face fără programare.

Persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca nu mai au nevoie de programare. Aceste se pot duce cu buletinul direct în centrul de vaccinare. Este important de reţinut că cei care au apucat deja să-şi facă programare vor avea prioritate.

Decizia a fost luată de Comitetul Naţional de Vaccinare după ce coordonatorii centrelor de vaccinare s-au plâns că acestea sunt goale.

Reamintim că, în ciuda controverselor legate de vaccinul AstraZeneca, Valeriu Gheorghiţă a anunţat că România va continua vaccinarea cu acest ser pentru toate categoriile de vârstă.

Potrivit CNCAV, cele 57.600 de doze de vaccin AstraZeneca vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, în România au fost recepţionate 1.320.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 402.534 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.