Dan Barna, un nou atac dur la adresa lui Florin Cîțu: Premierul a generat în mod gratuit o criză politică majoră!

0

Dan Barna vine cu critici în serie după ce Florin Cîţu a decis să îl demită pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

În cea mai recentă postare de pe Facebook, liderul USR spune că premierul a pregătit din timp o lovitură care se dorea spectaculoasă, dar care a fost incredibil de imatură.

„Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil.

Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună.

În loc de asta, Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției. Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiție a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat.

Dan Barna refuză interimatul de la Ministerul Sănătății, au declarat surse politice din USR-PLUS. Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a fost demis miercuri de premierul Florin Cîţu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.