Ministrul Muncii, Raluca Turcan, „război” total cu sporurile nesimțite: Salarii de peste 50.0000 de lei pe lună în sănătate, magistratură și învățământ!

Share:

Cine sunt angajaţii de la stat care câştigă mai bine decât Iohannis. Potrivit Ministerului Muncii, aproximativ 50 de bugetari au salarii ce depăşesc 50.000 de lei pe lună.

Aproximativ 50 de bugetari care lucrează în învăţământ, sănătate sau în sectorul judecătoresc încasează lunar peste 50.000 de lei, potrivit datelor primite de la Ministerul Muncii de stiripesurse.ro.

„Din datele raportate de instituțiile publice pentru anul 2020, pentru un număr estimat de 50 de persoane au fost raportate venituri salariale de peste 50.000 lei brut, printre acestea numărându-se personal de conducere și de execuție din unitățile de învățământ, sanitare și din autoritățile judecătorești”, se arată în răspunsul oferit de Ministerul Muncii pentru sursa citată.

Reamintim că Raluca Turcan declara recent că sunt angajaţi din sistemul de stat care încasează salarii de 50.000 de lei cu tot cu sporuri.

„Sunt și venituri și de 50.000 de lei în mână pe lună. N-aș vrea să zic insituții, pentru că după aia ne trezim cu reacții adverse când încercăm să construim o lege a salarizării. Este vorba despre o categorie profesională respectată”, a spus ministrul Muncii la Digi24.

La sfârşitul anului trecut, în România erau angajaţi în instituţii şi autorităţi publice 1,249 milioane de salariaţi, în condiţiile în care Guvernul a angajat în ultimele două luni din 2020 aproape 9.000 de persoane, arată datele publicate în luna februare a acestui an de Ministerul de Finanţe, informează Mediafax.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.