Premierul Cîțu demontează manipulările PSD: „Nu reducem veniturile bugetarilor!”

0

Florin Cîțu a făcut declarații de ultimă oră referitoare la veniturile bugetarilor, dar și la campania de vaccinare și capacitatea numărului de paturi de la Terapie Intensivă.

Premierul Florin Cîțu a declarat că veniturile bugetarilor nu vor fi reduse, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. Premierul Florin Cîțu a precizat că „în ședința de Guvern de astăzi au fost aprobate câteva acte normative importante, voi menționa câteva dintre ele, dar la început vreau să demontez o informație falsă din spațiul public.”

„Memorandumul nu e și nu propune nicio scădere de venituri în sectorul bugetar. Nu se popune nicio scădere de venituri în sectorul public. Trebuie demontată această informație”, a spus premierul Cîțu.

Prin Memorandum „se propun o serie de principii care vor fi avute în vedere la elaborarea cadrului normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, printre acestea numărându-se reanalizarea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare, cu respectarea raportului de 1 la 12, dintre cel mai mic și cel mai mare salariu de bază, și înmulțirea coeficienților cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare – 2300 lei, introducerea unor grile de salarizare pentru administrația publică locală, corespunzător funcțiilor publice și funcțiilor contractuale, plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual, precum și revizuirea sistemului de acordare a sporurilor, respectiv sporurile pentru condiții de muncă la care expunerea la condiții de muncă este aceeași, indiferent de funcția deținută, se vor acorda în cuantum fix, ca spor de până la 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată.”

Premierul Cîțu a mai spus că se accelerează campania de vaccinare în România și că 300.000 de doze vin mai repede în țara noastră, din trimestrul doi al anului 2021.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.