Dacian Cioloș îl pune la punct pe Florin Cîțu: „Un premier nu face evaluări ale miniștrilor noaptea în somn și dimineața îi demite fără să le comunice!”

Share:

Dacian Cioloş l-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu deoarece nu a oferit „o explicaţie coerentă” privind motivul demiterii lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii. Copreşedintele USR PLUS îl acuză pe premier că „fuge de această întrebare” şi a subliniat că „un prim-ministru nu face evaluări ale miniștrilor noaptea în somn și dimineața îi demite fără să le comunice nici lor”.

Fostul premier Dacian Cioloş susţine că Florin Cîţu a avut o discuţie telefonică cu Vlad Voiculescu în care ” nu a reușit să își explice gestul și motivele reale pentru care a luat acea decizie”. Mai mult, europarlamentarul consideră că „supărările personale și strategiile de imagine nu țin loc de obiectivitatea unei evaluări”.

„După mai bine de 24 de ore, Florin Cîțu nu a oferit o explicație coerentă despre motivului pentru care l-a revocat pe Vlad Voiculescu, deși, între timp, am avut chiar și o convorbire telefonică cu el. Nici în această discuție directă nu a reușit să își explice gestul și motivele reale pentru care a luat acea decizie.

Am urmărit și ieșirile publice ale premierului. Pe de o parte, fuge de această întrebare, pe de altă parte se străduiește să arate că lucrurile sunt sub control.

Ce așteptam noi de la Florin Cîțu era un comportament transparent și onest. Să ne informeze despre intențiile sale, să ne comunice nemulțumirile și să evalueze activitatea miniștrilor din cabinetul său, indiferent de culoarea lor politică. Un prim-ministru nu face evaluări ale miniștrilor noaptea în somn și dimineața îi demite fără să le comunice nici lor – o chestiune de minimă decență profesională – și nici partenerilor de coaliție care i-au încredințat un mandat în fruntea Guvernului”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.