Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, atac dur la premier: „Florin Cîțu este un zombie politic!”

Share:

Cătălin Drulă a venit cu o primă reacţie după ce premierul României a decis să îl demită din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu.

Vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, spune despre şeful Guvernului că este un zombie politic, explicând că acesta și-a pierdut încrederea principalului partener de coaliție.

„Da, din păcate a fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție. Acest comportament în care răstorni masa pentru că te simți sfidat, în care întotdeauna arunci responsabilitatea pe ceilalți – deși USR PLUS a fost un partener extraordinar de loial al premierului, poate mai loial decât propriul partid – este un comportament de anti-lider, este o dezamăgire, o spun direct.

Nu poți conduce în lipsa încrederii partenerilor pe care îi conduci. Lucrul acesta are consecințe mai subtile decât ce se întâmplă mâine. Desigur că putem ajunge și la discuții instituționale. La orice criză există și soluții instituționale, există această retragere de încredere, în forma ei prevăzută de Constituție.

Acesta este gestul ultim prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment.

Vlad Voiculescu a deranjat de fapt pentru că a arătat – și există o ședință de guvern în care ne-am opus – separării între cei vulnerabili și acești esențiali, cu centre speciale la vaccinare. Există mereu tendința ca anumite caste și zone din sistemul public să-și facă propriile sisteme, nu e ok. Noi ne-am opus în acea ședință de guvern, am reușit să obținem, și cred că e o victorie, ca să nu fie mai mult de 25% (în centre speciale – n.red.). Așa s-au putut vaccina timpuriu cât mai mulți care au cu adevărat nevoie de vaccin, cei peste 65 de ani și cei cu adevărat vulnerabili”, a spus Cătălin Drulă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.