Orban ii „pune la punct” pe liderii USR PLUS: „Orice ministru sa stie ca daca vrea sa atace premierul trebuie, mai intai, sa-si scrie demisia!”

0

Ludovic Orban vine cu un avertisment dur pentru miniştrii USR-PLUS. Fostul premier a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că orice ministru trebuie să știe că înainte de a ataca premierul trebuie să își scrie demisia.

Liderul PNL mai spune că în niciun stat democratic un premier nu poate permite păstrarea unui ministru în Executivul pe care îl conduce, dacă acesta îl atacă.

De altfel, preşedintele liberalilor  susţine, totodată, că demiterea Vlad Voiculescu nu a fost ”un moft”, ci o obligație a premierului după ce fostul ministru al Sănătății și secretarul de stat Andreea Moldovan (demisă odată cu Voiculescu) au publicat un ordin cu noi reguli de carantinare fără ca premierul să fie înștiințat.

În nicio țară democratică din lumea asta, niciun ministru nu-și permite să îl atace pe premier
Am să spun doar atât. Orice ministru trebuie să știe că, înainte de a-și ataca premierul, trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu. În nicio țară democratică din lumea asta, niciun ministru nu-și permite să îl atace pe premier. Premierul este cel care conduce Guvernul, în momentul în care ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauți în Guvernul respectiv! Ca atare, avertizez miniștrii că nu e o chestiune de moft, este pur și simplu obligația premierului de a revoca din funcție un ministru care atacă premierul. Dacă cineva vrea din Guvern să dea declarații critice la adresa premierului, să scrie întâi demisia, după aia să dea declarații critice. Aici nu suntem într-o competiție, nu mai există război.

Între PNL, USR-PLUS, UDMR și Grupul minorităților există o înțelegere pentru România privitoare la guvernarea țării, nu este vorba de un campionat de orgolii sau de o competiție de oameni care suferă de vedetism, este vorba de o răspundere uriașă pe umerii noștri să guvernăm România.”, a precizat președintele PNL, Ludovic Orban.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.