Era Castro, la final în Cuba. Delegații Partidului Comunist Cubanez și-au ales noul Comitet Central!

0

Delegaţii Partidului Comunist Cubanez (PCC) şi-au ales duminică noul Comitet Central, care va alege la rândul său conducerea politică a formaţiunii în cadrul unui vot ale cărui rezultate vor fi anunţate luni, în ultima zi a congresului partidului unic, relatează AFP.

În cadrul acestui congres istoric care marchează plecarea lui Raul Castro, delegaţii „i-au ales duminică seară pe membrii Comitetului Central al PCC, care vor avea sarcina să aleagă conducerea politică a partidului, ce va fi prezentată în cadrul sesiunii finale” a congresului, a precizat PCC pe Twitter.

După alegerea sa, noul Comitet Central va avea prima sa plenară, care va alege Biroul Politic, înalta conducere a PCC, pentru perioada 2021-2026.

Ales prin votul direct şi secret de cei 300 de delegaţi din toată ţara, reuniţi de vineri la Havana şi care reprezintă circa 700.000 de activişti de partid, Comitetul Central, care numără 114 membri, este însărcinat cu alegerea Biroului Politic.

Biroul Politic îi va alege apoi pe primul secretar şi pe al doilea secretar ai partidului, funcţii ocupate în prezent de Raul Castro, 89 de ani, şi José Ramon Machado Ventura, 90 de ani.

Plecarea lui Raul Castro, care îi va lăsa locul de prim-secretar preşedintelui Miguel Diaz-Canel, în vârstă de 60 de ani, va fi însoţită de plecarea şi a altor membri ai vechii gărzi a partidului, cei care au luptat în Revoluţia din 1959, printre care şi ‘comandantul revoluţiei’, Ramiro Valdés, în vârstă 88 de ani.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.