Macron face anunțul așteptat: Turiștii americani și europeni vaccinați anti-COVID, liber din această vară în Franța!

0

Emmanuel Macron a declarat că discută modalități de a deschide Franța, în această vară, pentru turiştii „americani și europeni” vaccinați împotriva noului coronavirus. Guvernul de la Paris lucrează deja la un certificat de călătorie în acest sens, spune preşedintele.

Anunţul lui Emmanuel Macron vine într-un moment în care Franţa se pregătește să impună restricții de intrare dure turiştilor din patru țări: Argentina, Chile, Africa de Sud și Brazilia. „Vom ridica progresiv restricțiile, de la începutul lunii mai, ceea ce înseamnă că ne vom organiza pentru a-i putea primi în Franța pe cetățenii europeni, dar și pentru cetățenii americani care doresc să călătorească. Așadar, lucrăm din greu pentru a propune o soluție foarte concretă, în special pentru cetățenii SUA care sunt vaccinați. Aş spune că e vorba de un permis special”, a spus Macron, citat de Daily Mail.

Macron a vorbit în timp ce guvernul său se pregătește să impună restricții de intrare dure călătorilor din patru țări (Argentina, Chile, Africa de Sud și Brazilia). Numărul țărilor de pe listă ar putea crește, a declarat sâmbătă ministrul francez de externe. Restricțiile includ carantină obligatorie de zece zile , iar călătoriile din cele patru țări vor fi limitate la cetățenii francezi și familiile acestora, cetățenii UE și alții cu domiciliul permanent în Franța.

Franța a suspendat anterior toate zborurile din Brazilia. Suspendarea va fi ridicată sâmbăta viitoare, după 10 zile, iar noile restricții vor fi introduse „progresiv” până atunci.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.