Rareș Bogdan îi somează pe liderii USR PLUS să înceteze cu scandalurile: „Florin Cîțu nu va pleca din fruntea guvernului!”

Rareș Bogdan a spus ce părere are Klaus Iohannis despre tensiunie din coaliţie. Europarlamentarul spune că președintele Klaus Iohannis este ”mâhnit și trist” pentru criza care a izbunit în Guvern și n-ar fi dorit să se transforme în pompier de serviciu.

De altfel, prim-vicepreședintele PNL, a anunțat că premierul Florin Cîțu nu va pleca din fruntea guvernului și că va cere un vot de susținere a acestuia în interiorul PNL.

„Președintele Klaus Iohannis este un președinte care stă în haina constituțională, este un om care știe exact jocul politic internațional și știe cât de important este PNRR-ul, știe că nu avem nevoie de astfel de sincope, în acest moment.

Sunt convins că este extrem de mâhnit și trist pentru ceea ce se întâmplă. Nu ar fi vrut să stingă cu apă un incendiu care nu trebuia să izbucnească.”, a spus Rareș Bogdan.

Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să desemneze un nou ministru al Sănătății, nu dăm nici un alt minister sau altă agenție guvernamentală, Cîțu nu pleacă”, a spus Rareș Bogdan înaintea ședinței conducerii executive a PNL.

Întrebat despre ședința coaliției de guvernare programată luni, Rareș Bogdan a declarat că ”nu vă pot spune că va ieși fum după ședința de azi, dar vă garantez că până mâine seară lucrurile se vor aranja”.

El s-a referit și la criticile ministrului Cătălin Drulă la adresa lui Cîțu și a spus că ”Drulă e un ministru bun, dar uneori își mai uită ranga în mână. A făcut bine ce a făcut la metrou. Cu ranga însă nu poți să construiește o casă”.

De alftel, Rareș Bogdan îi somează pe useriști să înceteze cu scandalurile, avertizând că autoritățile europene sunt cu ochii pe scandalul din România.

„Eu îi aștept pe cei de la USR să vină cu propuneri, dar nu cu aberația că vrem să schimbăm premierul. Îi aștept să spună că vrem să introducem votul în două tururi. Mi-ar fi plăcut să văd și eu reforma promisă. E clar că a fost o problemă la Ministerul Sănătății, dacă ceilalți miniștri nu au avut de ce să se plângă. Cred că lucrurile trebuie să se desfășoare extrem de repede, se vede și de la Bruexelles. Nu avem niciun motiv să avem astfel de sincope care nu au niciun motiv”, a spus Rareș Bogdan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.