Vladimir Putin face pasul înapoi. Aleksei Navalnîi va fi mutat din puşcărie la spital!

Serviciul penitenciar de stat rus a declarat luni că a fost luată decizia de a-l transfera din închisoare la spital pe liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi, aflat în a treia săptămână de grevă a foamei.

Decizia autorităţilor ruse vine la două zile după ce medicul lui Aleksei Navalnîi a spus că starea de sănătate a opozantului rus se deteriorează rapid și acesta ar putea fi la un pas de moarte. Serviciul penitenciar de stat, FSIN, a informat într-un comunicat că Navalnîi va fi transferat la un spital penitenciar aflat în oraşul Vladimir, la 180 de kilometri est de Moscova. Potrivit comunicatului, starea lui Navalnîi este considerată „satisfăcătoare”, iar acesta a acceptat să ia suplimente de vitamine.

Anastasia Vasilieva, medicul personal al opozantului rus, şi alţi trei medici, printre care un cardiolog, au solicitat la sfârşitul săptămânii trecute acces imediat la Aleksei Navalnîi, potrivit unei scrisori adresate serviciilor penitenciare ruse şi publicate pe contul de Twitter al Anastasiei Vasilieva, citat de AP.

Potrivit acesteia, nivelul concentraţiei de potasiu în sângele lui Navalnîi a atins un nivel ”critic” de 7,1 milimoli pe litru, ”ceea ce semnifică încă o dată o funcţie renală alterată şi faptul că grave probleme de ritm cardiac pot surveni dintr-un minut în altul”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.