Vlad Voiculescu îi dă replica lui Florin Cîțu: „Discuția despre constituirea grupului de lucru pentru verificarea raportării deceselor de Covid de la MS este ridicolă!”

0

Vlad Voiculescu, fostul ministru al sănătății, spune că discuția despre constituirea grupului de lucru pentru verificarea raportării deceselor de Covid de la Ministerul Sănătății este „ridicolă” și că premierul Cîțu a fost informat despre înființarea acestui grup de lucru – „sunt lucruri banale”, a mai spus Voiculescu.

„Mai întâi că e ridicolă toată discuţia. Când cineva semnalează o problemă gravă, de interes public, cum ar fi numărul deceselor de Covid-19, asta este tema şi la ani distanţă ca importanţă e că s-a făcut un grup de lucru şi că acest grup de lucru n-a apucat să funcţioneze, respectiv n-a apucat să constate care este dimensiunea problemei”, a afirmat Vlad Voiculescu la Prima TV.

Potrivit lui Vlad Voiculescu, prim-ministrul a fost informat printr-o scrisoare clasificată, transmisă la Guvern, pentru care există şi semnătură de primire.

„Astea sunt două lucruri banale. Unu – că s-a format un grup de lucru şi doi – că există o informare transmisă (către premier – n.red.), cu semnătura de primire de la cineva de la cancelarie, de la guvern, care a coborât, înţeleg şi a semnat de primire”, a menţionat Voiculescu. El a adăugat că acest grup de lucru nu a putut funcţiona, în condiţiile în care patru din cei cinci membri au plecat din minister odată cu demiterea ministrului.

„Ideea că premierul spune «nu există grupul de lucru» – există. Dacă ne uităm la dată, vedem cât de ridicolă este toată discuţia asta. S-a înfiinţat în 12.04, noi în 14.04 am fost demişi, şi eu şi doamna doctor Moldovan, şi cu noi cred că patru din cei cinci membri.

Deci, dacă a existat sau nu a existat grupul de lucru, e incredibil că premierul vrea să vorbească despre asta, dar decizia există şi are un număr şi este la cabinetul secretarului de stat şi informarea care aducea la cunoştinţă premierului că există această problemă, ceea ce oricum am făcut şi eu în conferinţă de presă vineri, asta e ceva ce nu poate fi pus la îndoială. (…)

Ceea ce aş vrea să spun e cât de ridicolă este toată discuţia despre lucrurile astea două şi cât de ridicol este că premierul vorbeşte fără să fie în cunoştinţă de cauză despre cele două chestiuni minore. Chestiunea majoră, care ar fi trebui să fie deja investigată, este problema de fond”, susţine Vlad Voiculescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.