Încasările ANAF, mai mari cu 14%, în primul trimestrul din 2021, decât în perioada similară din 2019

0

În primul trimestru avem încasări cu 14% mai mari decât în anul 2019, în condițiile în care procedura de rambursare cu control ulterior a fost prelungită, a declarat șefa ANAF, Mirela Călugăreanu.

Şefa ANAF a precizat că Fiscul lucrează cu specialiștii Ministerului Finanțelor la permanentizarea acestei măsuri. De asemenea, la fel dorește și cu procedura simplificată de eșalonare.

„Valoarea s-a ridicat la 12 miliarde lei. Sumele amânate la plată care nu au mai fost supuse procedurilor de executare silită în anul 2020 au fost de 18 miliarde lei. Ajungem la 30 miliarde lei care au reprezentat un sprijin și suport real din această perspectivă”, a explicat Călugăreanu.

Ea a mai spus că lucrurile construite în 2019 le-au adus anumite rezultate, „astfel că în primele două luni ale anului 2020, înainte de declanșarea pandemiei în România încasările înregistrau un trend pozitiv. Programul de încasări era depășit”.

„Discuții numeroase au avut loc în interiorul ANAF, Ministerului Finanțelor dar și cu specialiștii din mediul de afaceri. Existau voci extrem de pesimiste care spuneau că nu vom mai încasa nici măcar 2 miliarde lei pe lună. Realitatea a dovedit că am încasat 24 miliarde lei pe lună”, a mai precizat şefa ANAF.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.