Președintele Iohannis avertizează în privința „marii relaxări”: „Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!”

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că 1 iunie este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare şi a avertizat că nu va fi momentul de „relaxare totală”.

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă românii vor putea merge de 1 iunie la plajă fără mască de protecţie. Preşedintele a făcut clarificări despre momentul la care restricţiile ar putea fi relaxate.

„1 iunie este o dată care, vă rog, să nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că este „foarte optimist” că în cursul verii România va ajunge în situaţia în care va avea puţine restricţii.

„Sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei.

Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de vaccinări creşte, atunci cu siguranţă, rând pe rând, vom putea să renunţăm la anumite măsuri.

Vom putea să  relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a afirmat Iohannis.

Joi va avea loc reuniunea Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19. Comitetul este condus de premierul Florin Cîţu, în calitate de preşedinte, şi de secretariatul general la Guvernului, Tiberiu Horaţiu Gorun, ca vicepreşedinte.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.