Președintele Iohannis îl pune la punct pe Vlad Voiculescu: „Oamenii vor politicieni care își asumă proiectele, nu care caută scuze și dau mereu vina pe alții!”

Share:

Președintele Klaus Iohannis a făcut din nou referiri la adresa fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în cadrul discursului rostit după învestirea noului ministru,  Ioana Mihăilă. Șeful statului a spus că oamenii vor politicieni care își asumă proiectele, nu care caută scuze și „dau mereu vina pe alții”. Miniștrii trebuie să rezolve crizele, nu să le provoace, a mai afirmat președintele. 

Klaus Iohannis afirmă că diferențele de viziune sunt normale și chiar de dorit într-o coaliție de guvernare, pentru că așa apar cele mai bune soluții. Totuși, el le cere membrilor guvernului să aibă mai mult dialog și responsabilitate, în loc de orgolii și „patimă politică”.

„Greșelile sunt inerente atunci când se acționează permanent sub presiune, însă, ca să putem reuși, este absolut esențial ca tot acest efort colectiv să se bazeze pe o colaborare onestă și loială, mai ales la nivelul structurilor de decizie. Munca în echipă rămâne condiția esențială pentru ca demersurile să poată conduce la rezultate pozitive. Acum nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice, de nicio parte. Votul primit de la cetățeni cu doar câteva luni în urmă ne obligă pe toți să acționăm matur și responsabil.

În orice partid democratic, cu atât mai mult într-o coaliție de guvernare, există diferențe de viziuni și dezbateri efervescente despre cum trebuie abordate temele naționale mari. Acest lucru este nu doar firesc, ci este de dorit, pentru că doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte și eficiente soluții pentru oameni. Însă aceste diferențe de abordări nu trebuie să ne abată niciun moment de la obiectivul esențial, care este protejarea cetățeanului.

Așadar, le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare. Pe scurt, le cer să aibă ca prioritate agenda cetățeanului. Doar astfel, guvernanții se pot așeza la aceeași masă, indiferent de opiniile inițiale, pentru a găsi cele mai bune soluții care să răspundă așteptărilor românilor”, a declarat Klaus Iohannis miercuri, la Cotroceni.

Președintele Iohannis a avut și o remarcă la adresa fostului ministru Vlad Voiculescu, spunând că miniștrii nu trebuie să provoace crize, ci să le rezolve și a afirmat că actuala coaliție de guvernare este soluția cea mai bună pentru România.

„Oamenii vor politicieni care se implică și care își asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează. Miniștrii au misiunea să rezolve crize, în paralel cu pregătirea de reforme importante, și nu să provoace crize noi. Actuala majoritate este cea mai bună opțiune pentru România și avem obligația să găsim împreună modalitățile pentru a livra reformele promise. Aceste reforme nu trebuie niciun moment abandonate, indiferent cine deține un portofoliu sau altul”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.