Primarul general, Nicușor Dan, oprește avizele de toaletare pentru câteva sute de copaci din Capitală: „Au fost multe abuzuri!”

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat, pe o rețea socială, că a oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de copaci din Capitală. Decizia a intrat în vigoare de miercuri, 21 aprilie, iar intervențiile asupra arborilor se vor face doar în mod punctual, a mai precizat Nicușor Dan.

„Pentru a proteja vegetația din București și a respecta dreptul bucureștenilor la un aer curat, am oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori.

Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări și nu vreau ca ele să mai aibă loc. Decizia a intrat în vigoare ieri, deci din 21 aprilie astfel de intervenții asupra copacilor vor fi absolut punctuale. Oricum, în mod obișnuit, în această perioadă de vegetație nu se fac toaletări decât punctual, acolo unde există vegetație uscată și poate fi un pericol pentru cetățeni sau pentru mediu.

Până în sezonul de iarnă când sunt permise astfel de acțiuni, vom organiza Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenție asupra vegetației să fie corect justificate, iar monitorizarea avizelor emise să fie atent făcută”, a precizat Nicușor Dan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.