Președintele Iohannis, implicare totală. Cîțu, Orban, Barna, Kelemen și Ghinea, convocați la Cotroceni pe tema PNRR!

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă de lucru, la Palatul Cotroceni, luni, 26 aprilie, pentru ora 16.00. Ședința de lucru va avea ca temă Planului Național de Redresare și Reziliență.

Au fost convocaţi de către Klaus Iohannis la Cotroceni prim-ministrul României, Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Klaus Iohannis a declarat vineri nu există un termen ultimativ pentru prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) la Comisia Europeană, termenul fiind unul „orientativ”. Preşedintele a subliniat că statele europene sunt încurajate „să prezinte planuri bune”.

„Acest termen stabilit este orientativ. Nu este un termen ultimativ. Trebuie să înţelegem acest lucru. Deja Comisia începe să recomande ţărilor să lucreze la planuri bune mai degrabă decât să le termine într-o anumită zi şi noi vom lucra pe PNRR până când va fi suficient de bun ca să fie acceptat de Comisie şi, mai important, implementat de noi.

Am auzit şi eu la televizor tot felul de politicieni de la Opoziţie care anunţă catastrofă. Nu e nicio catastrofă! Prima formă de plan naţional a fost discutată cu Comisia, cu comisari, cu directori generali. Fiecare şi-a făcut observaţiile. Ministrul de resort s-a întors în ţară cu observaţiile aceastea. Le vom analiza. Vom corecta planul. Iar vor exista discuţii la Bruxelles. Vom face ultimele corecturi şi planul va merge înainte.

Acest plan va fi lucrat până este foarte bun şi va fi implementat”, a afirmat Klaus Iohannis.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.