Scandal uriaș: Românii amendați în starea de urgență riscă executarea silită din partea ANAF!

Share:

Românii care au fost amendaţi în starea de urgenţă riscă să fie executaţi silit de ANAF. Pe de altă parte, cei care au contestat amenzile au câştigat în instanţă anularea sancţiunii de până la 5.000 de lei şi cer despăgubiri autorităţilor.

Amenzile nu au fost anulate din oficiu, iar la un an de la starea de urgenţă ANAF a început executarea datornicilor.

Cei care au contestat amenzile primite în starea de urgenţă au câştigat în instanţă anularea sancţiunii de până la 5.000 de lei şi cer despăgubiri autorităţilor, în timp ce ceilalţi riscă să fie executaţi silit de Fisc.

Reamintim că avocatul Adrian Cuculis a precizat că amenzile pentru lipsa declaraţiei pe propria răspundere sunt „total ilegale” şi a avertizat că din 2021 a început executarea silită a celor care nu au plătit sancţiunile.

„La aproape un an de zile de la decretarea stării de urgenţă şi implicit ‘activarea’ amenzilor contravenţionale, ce ulterior au fost declarate neconstituţionale, au apărut şi primele anulări ale acelor procese verbale de contravenţie, total ilegale. 5000 de lei anulează instanta pentru un contravenient şi-l exonerează de la plată. Cu «paguba» au rămas cei ce au crezut că statul îi va scuti de povara contravenţională şi nu au reuşit să conteste procesele verbale în instanţă. Din 2021, ANAF a început executarea silită a datornicilor”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Mihaela este medic şi a fost sancţionată în starea de urgenţă cu amendă de 1.600 de lei pe care a primit-o pe telefon după ceva timp. Acum speră ca sentinţa să fie de partea ei. Ea a fost penalizată după ce şi-a luat tratamentul în taxi, iar poliţiştii au vazut-o fără mască şi au oprit maşina.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.