Gino Iorgulescu, anunțul așteptat de milioane de români: Liga 1 va avea VAR din play-off-ul sezonului 2021-2022!

Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, şi secretarul general al ligii, Justin Ştefan, au susţinut,, marţi, o conferinţă de presă în care au anuţat că sistemul de arbitraj video va fi implementat în viitorul sezon din Liga 1.

Liga 1 va avea VAR din sezonul 2021-2022. Termenul anunţat: începutul play-off-ului sezonului viitor, mai exact, începutul anului 2022.

„Sunt 50 de arbitri de şcolarizat sau 60 şi e o perioadă foarte lungă până ar putea aceştia să arbitreze VAR. Până acolo se duce termenul ca să avem VAR”, a declarat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

„Şi administrativ s-au deblocat lucrurile. Liga va pune 250.000 de euro, Federaţia va pune 250.000 de euro şi se va semna un parteneriat. Probabil că în zilele următoare va exista forma finală a parteneriatului şi acesta va fi semnat, împreună cu EAd, deţinătorul de drepturi. Termenul e clar, asumat de ambele părţi, începutul play-off-ului şi, respectiv, al play-out-ului sezonului viitor”, a declarat şi secretarul general al LPF, Justin Ştefan.

Cursurile VAR se vor desfășura la Buftea și se vor desfășura pe perioada a 8-10 luni. De asemenea, implementarea tehnologiei de linia porții va cădea exclusiv în sarcina LPF, entitatea organizatoare a Ligii 1. Mai exact, depinde de fiecare club în parte, dat fiind faptul că este nevoie de achiziționarea sistemului pentru fiecare stadion.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.