Ministrul rus al apărării dă replica SUA și UE: Nu accept[m avertismente!

Share:

Ministrul apărării rus a declarat, marți, că acțiunile întreprinse de Statele Unite și NATO în Europa „au contribuit la amenințarea militară crescută” pe continent, conform Interfax, citat de Reuters.

„Recent, doar cei mai leneși nu s-au alăturat corului de acuzatori împotriva Rusiei. Recent, unii s-au gândit să ne avertizeze despre consecințele activității miliare pe propriul nostru teritoriu. Vreau să accentuez: nu acceptăm astfel de avertismente și intenționăm să facem tot ce e necesar pentru a asigura securitatea frontierelor noastre”, a spui Șoigu în timpul unei reuniuni a Consiliului de Miniștri ai Apărării ai statelor CSTO (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă).

Declarația lui Șoigu vine la puțin timp după ce Rusia, Ucraina și NATO s-au aflat în mijlocul unor tensiuni accentuate în ultimele săptămâni, după ce Rusia a început să desfășoare un număr mare de trupe în apropierea graniței sale cu Ucraina dar și în Crimeea ocupată.

Defășurarea masivă de trupe din apropierea graniței cu Ucraina și din Crimeea ocupată de la mijlocul lui aprilie a generat îngrijorări mari, mai ales la Kiev, care s-a temut de o posibilă escaladare a conflictului din estul țării sau de o invazie rusească în sprijinul separatiștilor pro-ruși din regiune.

NATO a reacționat, de asemenea, avertizând Rusia cu privire la mișcările de trupe, iar președintele american, Joe Biden, a asigurat Ucraina că îi sprijină suveranitatea.
La momentul de apogeu al mișcărilor ruse la granița cu Ucraina, secretarul general al NATO spunea că Rusia trebuie să pună capăt acestei consolidări militare în interioriul și în jurul Ucrainei, să renunțe la provocări și să reducă imediat numărul de militari”.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.