Joe Biden va propune Congresului american un plan în valoare de 45 de miliarde de dolari pentru copiii americani din familiile defavorizate

0

Preşedintele SUA, Joe Biden, va propune Congresului Statelor Unite un plan în valoare de 45 de miliarde de dolari pentru acordarea de mese gratuite pentru milioane de copii din familiile americane defavorizate.

Biden vrea ca parlamentarii americani să finanţeze o prelungire, pe o perioadă nedeterminată, a unui program care oferă familiilor defavorizate bani pentru alimente în lunile din vacanţa de vară, când copiii nu pot lua masa la şcoală.

De asemenea, Biden va cere mai mulţi bani pentru programul de mese gratuite în zonele sărace, pe întreaga perioadă a anului şcolar.

Acest program alimentar reprezintă doar una dintre componentele „Planului pentru Familiile Americane”, în valoare de 1.800 de miliarde de dolari, care va fi lansat de Joe Biden şi care ar urma să fie finanţat prin creşterea taxelor pentru persoanele înstărite.

„Pandemia a scos în evidenţă nevoia de a creşte securitatea alimentară. Unele din aceste investiţii se bazează pe lecţiile învăţate în perioada pandemiei”, a declarat Kelliann Blazek, un consilier de la Casa Albă pe probleme de agricultură şi politică rurală.

Conform datelor Departamentului american al Agriculturii, în anul 2019, aproximativ 5,3 milioane de copii din SUA trăiau în gospodării care nu puteau să asigure alimente pentru întreaga familie, pe tot parcursul anului.

De asemenea, administraţia Biden va cere Congresului să recompenseze financiar acele şcoli care extind ofertele de alimente sănătoase şi de asemenea să permită persoanelor condamnate pentru infracţiuni care au legătură cu drogurile să primească în continuare tichete de masă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.