Raluca Turcan nu mai acceptă compromisuri privind pensiile speciale: Doar 1.000 dintre cei peste 4.000 de magistrați au pensii pe bază de contributivitate!

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat miercuri ce va include varianta finală a Guvernului privind pensiile speciale în cazul magistraților. 

„Până pe 11 mai așteptăm propunerile de la beneficiarii de pensii speciale. Fac mențiunea că atunci când vorbim de pensii speciale nu ne referim la pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine publica, sunt șase categorii de beneficiari de pensii speciale.

După ce primim propunerile din partea beneficiarilor, a sistemului, s-a constituit și un grup la nivelul coaliției, si vom pune la final o varianta care sa reducă din inechitățile din sistemul public de pensii per ansamblu”, a anunțat miercuri ministrul Muncii.

Raluca Turcan a făcut precizări și despre contributivitate, legat de pensiile speciale ale magistraților, în condițiile în care doar 1.000 dintre cei peste 4.000 de magistrați au pensii pe bază de contributivitate.

„Inechitățile din sistemul de pensii sunt uriașe. Avem și inechități și în sistemul public și între pensiile speciale și sistemul public. Rolul reformei în sistemul de pensii este să creștem gradul de contributivitate, să reducem din inechități  și să fie un sistem sustenabil, astfel ca o creștere a pensiilor sa fie mai accelerata la cei cu pensii foarte mici și să conducă și la creșterea puterii de cumpărare”, a declarat Raluca Turcan, după ședința de Guvern de miercuri.

„Dacă sistemul de pensii nu poate fi susținut real de economie, ajungem la derapaje: să crească  inflația și să scadă puterea de cumparare, și victimele să fie tot pensionarii”, a mai explicat Raluca Turcan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.