USR București îl compară pe Nicușor Dan cu Gabriela Firea: ”Motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna!”

0

USR București, partidul ai cărui consilieri generali au refuzat să voteze proiectul de buget propus de Nicușor Dan pentru Capitală, au anunțat că „motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”. Aceştia au denunţat „practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive”.

USR București îl compară pe Nicușor Dan cu Gabriela Firea, în plin scandal privind aprobarea bugetului Primăriei Capitalei.

”Motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna. Practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive. Tot creştem cheltuielile, dar pentru că ştim că nu avem loc de ele în buget, minţim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix. Nimic bun nu va veni vreodată din minciună”, au scris marţi reprezentanţii USR Bucureşti, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Aceştia au precizat că nu pot accepta practicile pe care le criticau în mandatul Gabrielei Firea.

„Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea. La doar 6 luni de la alegerile locale când o criticam pentru un buget chiar mai mic decât cel propus pentru acest an, ni se cere acum votul pentru o minciună. Aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureştiul a ajuns în faliment. Trebuie să le punem stop”, au mai precizat reprezentanţii formaţiunii.

USR București a amintit că cele mai mari venituri pe care le-a avut vreodată în istoria sa Bucureştiul au fost de 4.46 miliarde de lei.

„O sumă foarte mare, mult peste cât au majoritatea ministerelor. Chiar dacă luăm în calcul inflaţia (care nu va fi chiar atât de mare) şi mergem pe presupuneri foarte optimiste, ajungem la sume de sub 5 miliarde de lei. Chiar şi rotunjind, tot nu putem depăşi suma de 5 miliarde de lei. 5 miliarde de lei ne permit şi să tăiem risipa mare din primărie. Ne permit şi să tăiem corupţia din administraţie. Şi ne permit, mai ales, să ieşim din minciună”, mai arată USR PLUS.

Consilierii generali ai USR PLUS spun că, fiind la început de mandat, trebuie să fie oneşti.

„Suntem la început de mandat, acum mai mult decât oricând trebuie să fim oneşti cu noi înşine şi să construim pe curat. Nu putem trăi la nesfârşit pe datorie. Nu putem creşte cheltuielile la nesfârşit. Primarul nu cheltuie banii lui, cheltuie banii contribuabilului, luaţi de stat prin taxe şi impozite. Felul cum aşezăm lucrurile acum este felul cum vom guverna patru ani de zile. Dacă alegem să închidem ochii, care mai este diferenţa între noi şi cei care au guvernat dezastruos până acum?”, se mai arată în mesajul USR Bucureşti.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.