Italia își redeschide porțile pentru turiștii străini din 15 mai

0

Guvernul Mario Draghi intenţionează să elimine obligativitatea carantinei la intrarea în Italia în scop turistic după 15 mai, în cazul cetăţenilor din Uniunea Europeană vaccinaţi, vindecaţi de COVID-19 sau cu rezultate negative la teste.

Premierul italian Mario Draghi îndeamnă turiştii străini să-şi rezerve vacanţa de vară în Italia şi anunţă că Roma este pe cale să implementeze certificate de deplasare începând de la jumătatea lui mai, mai devreme decât o mare parte a Uniunii Europene.

Mario Draghi a apreciat, în urma unei reuniuni a miniştrilor Tursmului din statele membre G20, că este important să se aplice măsuri clare şi simple care să le permită turiştilor să călătorească din nou liber după pandemia Covid-19.

El a anunţat că certificatul sanitar UE urmează să fie implementat până la mijlocul lui iunie, în vederea unei facilitări a circulaţiei persoanelor vaccinate împotriva covid-19 în Uniune.

Însă el a subliniat că Italia, în care turismul reprezintă aproximativ 13% din PIB, urmează să dispună de la jumătatea lui mai de un certificat ”verde”.

”Să nu aşteptăm până la jumătatea lui iunie paşaportul european”, a îndemnat Draghi, preluat de presa internaţională.

”La jumătatea lui mai, turiştii vor putea obţine certificatul italian (…), deci a venit momentul să vă rezervaţi vacanţa în Italia”, a mai îndemnat el. Circulaţia între regiunile italiene au fost restricţionate anul acesta, în lupta în vederea opririi răspândirii noului coronavirus.

În urma unei scăderi a numărului îmbolnăvirilor zilnice de covid-19, Guvernul italian speră să atragă noi vizitatori pe timpul verii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.