Moderna recomandă a treia doză de vaccin anti-Covid pentru a proteja în fața tulpinilor din Africa de Sud și Brazilia

0

Administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID produs de compania americană Moderna ajută la creşterea anticorpilor împotriva tulpinilor de coronavirus descoperite în Brazilia şi Africa de Sud. Acest lucru reiese din datele preliminare ale studiilor clinice publicate pe site-ul Moderna.

Autorii cercetării au explicat de ce Moderna recomandă a treia doză de vaccin. E vorba despre un preparat experimental conceput special care alături de vaccinul deja folosit de companie ar putea fi folosit pentru a combate versiunea sud-africană de COVID.

Rezultatele preliminare din a doua fază a studiilor au arătat că o doză unică de vaccin sau o doză de vaccin experimental împotriva coronavirusului, administrată din nou celor deja vaccinați, a crescut anticorpii pentru cele două tulpini de coronavirus – sud-african și brazilian. Din acest motiv, Moderna ia în calcul combinarea noului vaccin cu serul deja autorizat, conform Reuters.

Mai mult, Stephane Bancel, directorul executiv al Moderna, a declarat joi că se aşteaptă să apară mai multe tulpini de Covid-19 în lunile următoare, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă şi iarnă, arată CNBC.

„Noi tulpini îngrijorătoare continuă să apare în lume. Credem că în următoarele şase luni, pe măsură ce emisfera sudică intră în toamnă şi iarnă, ar putea apăra noi variante”, a explicat Bancel.

Emisfera sudică include Africa, Australia, mare parte din America de Sud şi unele zone din Asia.

„Considerăm că e nevoie de doze suplimentare (pentru creşterea imunităţii) deoarece virusul nu va dispărea”, a afirmat directorul Moderna.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.