Oficialii germani întrevăd finalul pandemiei de COVID-19

0

Germania pare să fi depăşit valul al treilea al epidemiei de COVID-19, a declarat vineri ministrul federal al sănătăţii, Jens Spahn, anunţând o uşoară scădere a numărului de infectări confirmate.

„Tendinţa din ultimele săptămâni se confirmă. Valul al treilea pare spart”, a spus Jens Spahn, într-o conferinţă de presă. „Numărul de infectări scade din nou, dar rămâne totuşi la un nivel ridicat„, a nuanţat ministrul Sănătăţii din Germania.

Germania a fost puternic lovită de un al treilea val al pandemiei, pentru stăvilirea căruia a decis, în premieră, impunerea interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, cu începere de la ora locală 22:00, la nivel naţional. În plus, în vreme ce mai multe ţări europene au ales să permită redeschiderea treptată a magazinelor şi teraselor, în Germania majoritatea magazinelor, cu excepţia celor cu produse esenţiale, rămân închise, unele de mai bine de şase luni. Vineri, Parlamentul a dat totuşi undă verde unor măsuri de relaxare a restricţiilor pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin infecţia cu coronavirus.

Potrivit dpa, aceste persoane se vor putea întâlni fără restricţii de număr şi nu vor fi luate în calcul în grupurile în care se află şi nevaccinaţi.

De asemenea, nu li se va mai aplica interdicţia de a ieşi din casă după ora 22:00. „De la sfârşitul lui aprilie, cifrele scad uşor„, a subliniat şi Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch (RKI), în aceeaşi conferinţă de presă.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.