Traian Băsescu trage un semnal de alarmă: ” Unii foşti demnitari ajung să încaseze pensii chiar şi de 80.000 de lei lunar!”

Share:

Fostul preşedinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar PMP, susţine că există şi o altă problemă în sistemul de pensii, pe lângă cea a pensiilor speciale, respectiv artificiile legislative prin care unii demnitari ajung să aibă pensii mult mai mari decât salariul din timpul activităţii.

Traian Băsescu a vorbit joi seară despre situaţii aberante, în care unii foşti demnitari ajung să încaseze pensii chiar şi de 80.000 de lei lunar, ceea ce fostul preşedinte consideră că ar trebui corectat.

„Dacă din punct de vedere al acordării acestor pensii, lucrurile sunt în regulă, nu se iau banii de la pensionarii contributori, pe de altă parte, dimensiunile unora dintre aceste pensii sunt absolut nejustificate. Pensii de 30, 40 de mii de lei, 50 de mii de lei. Unii, prin artificii legislative, promovate tot de miniștri, nu de altcineva, de oamenii politici au fost promovate, prin diverse artificii au ajuns să aibă pensii mult mai mari decât salariile mari pe care le-au avut înainte de pensionare.

Deci este un alt aspect care trebuie discutat și aici chiar nu există justificare să se ajungă la pensii de 60 de mii, 70 de mii și 80 de mii de lei, prin transfer de la bugetul de stat, în condițiile în care și bugetul de stat, chiar dacă nu e fondul de pensii, și bugetul de stat este tot din contribuțiile românilor, nu din altă parte. Nu înțeleg de ce ar trebui să contribui eu sau dvs. ca să existe niște pensii de 80 de mii de lei. Așa ceva este inadmisibil!”, a declarat Traian Băsescu la RealitateaPlus.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.