Singura variantă de modernizare și recredibilizare a României

Coaliția PNL-USR PLUS-UDMR conduce România de aproape cinci luni. Asistăm la reușite, dar și la bâlbe, orgolii (vezi cazul revocării lui Vlad Voiculescu!) și decizii eronate. Premierul Cîțu, liderii Coaliției, susținuți de președintele Iohannis, fac eforturi susținute pentru a diminua efectele necruțătoare ale pandemiei atât pe plan sanitar, dar mai ales economic. Nemulțumirile unor categorii de cetățeni au prins tot mai mult contur pe fondul unor diversiuni marca PSD răspândite în modul cel mai pervers de televiziunile de casă, plătite cu sume fabuloase.

Orice decizie a luat Guvernul Orban și, mai nou, Guvernul Cîțu a fost desființată. Tot ce contează pentru mai-marii din Kiseleff sunt rațiunile electorale, obsesia de a reveni cât mai rapid prin orice mijloace la butoanele guvernării, la resursele bugetului de stat. Diferența dintre PSD-ul condus de Ciolacu și PSD-ul condus de Dragnea există (doar) în duplicitatea prin care pesediștii de astăzi, într-o proporție covârșitoare, tot cei de ieri, și-au nuanțat discursul. Să nu uităm că actualul lider PSD, Marcel Ciolacu, i-a susținut vehement pozițiile anti-europene și anti-românești ale condamnatului Dragnea. Nu l-am auzit pe Ciolacu să se declare oripilat de modul în care românii au fost bătuți și umiliți pe 10 august. Nu l-am auzit pe Ciolacu să se declare revoltat de felul în care liderii PSD au dat, nu cu mult timp în urmă, celebra Ordonanță 13. Nu l-am auzit pe Ciolacu să se opună pervertirii legilor Justiției. Astăzi, în PSD, se regăsesc Firea, Stănescu, Marian Oprișan, Felix Stroe, Ionel Arsene, iar lista este mult prea lungă pentru a fi redată integral!

Oricât de nemulțumiți ar fi unii români de greșelile, până la un punct inerente, ale actualei Coaliții, nu trebuie să uite că unica alternativa este PSD. Împreună cu Alianța pentru Unirea Românilor. Cum ar arăta o asemenea Coaliție, o asemenea guvernare? Nu vreau să iau în calcul o asemenea variantă!

România are nevoie de stabilitate politică. De reforme reale. De proiecte de modernizare. De instituții putetnice. De investiții. De recredibilizare.

Departe de mine de a spune că în Coaliție lucrurile merg perfect. Că nu există politizare, orgolii, excese, pași greșiți. Însă între modul în care conduce România actuala Coaliție și cel în care s-ar raporta, la cetățean. liderii PSD este o uriașă diferență. Diferență pe care milioanele de români de bună-credință au simțit-o pe pielea lor. Cât de simplu ar fi pentru PNL, USR PLUS și UDMR să majoreze pensiile, să dubleze alocațiile și să „inunde” România cu decizii populiste, imposibil de pus în practică în contextul unei buget devalizat de guvernările PSD. Din păcate, nu există fonduri suficiente. Și așa împrumuturile excesive abia pot salva o situație bugetară gravă!

Urmează trei ani și jumătate dificili pentru o țară, repet, grav afectată de pandemie. Nu există, însă, altă variantă de guvernare decât cea actuală. Sunt convins că liderii PNL, USR PLUS și UDMR au înțeles acest lucru. Au înțeles că dincolo de mize politice și personale mărunte primează România! Și că o guvernare de succes este singura variantă de a opri revenirea PSD la guvernare în 2024!

Un editorial de Iulian Badea

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.