Ministrul Drulă, vești bune pentru români: „La CNAIR a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureștiului!”

Share:

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, miercuri, că la CNAIR a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureștiului (semi-inelul nordic).

„A0 NORD LOT 2 – CONTRACT SEMNAT ASTĂZI!

Încă o promisiune respectată.

Așa cum anunțam săptămâna trecută la finalul ședinței de Guvern, CNAIR a semnat azi contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureștiului (semi-inelul nordic).

Constructorul român – același ca pe lotul 4 al A0 Nord – se poate apuca acum de lucru, după ce ultima contestație pentru tronsonul 2 (între DN1 – Corbeanca și DN2 – Afumați) a fost respinsă recent de Curtea de Apel București.

Contractul pentru cei 19 km ai lotului dintre Corbeanca și Afumați prevede 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuție. Aici vor fi construite 2 noduri rutiere + 10 poduri și pasaje.

I-am cerut antreprenorului să dea dovadă de aceeași seriozitate pe care a arătat-o până acum și să urgenteze, pe cât se poate, lucrările pe care le are pe A0.

Avem promisiunea că va fi scurtată perioada de proiectare, astfel încât la începutul sezonului de lucru 2022 să înceapă șantierul. Vom analiza, de asemenea, dacă nodul cu DN1 (proiectat în studiul de fezabilitate datând din 2008) se poate redesena, astfel încât să permită relații mai eficiente de intrare și ieșire din autostradă.

Vreau ca în 2023 A0 să înceapă să preia din traficul care sufocă Bucureștiul și Ilfovul, iar în 2024 să putem circula integral pe Autostrada de Centură a Bucureștiului – un proiect pentru care mă lupt din 2016 încoace.

Vom face tot ce ne stă în putință ca fix asta să se întâmple”, a transmis Cătălin Drulă, miercuri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.