Ministrul Raluca Turcan merge până la capăt: „Consultanță financiară internațională pentru reforma pensiilor!”

Share:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că autorităţile vor contracta servicii de consultanţă de la o „instituţie financiară de prestigiu” internaţional pentru reforma pensiilor şi cea a salarizării în domeniul bugetar.

Raluca Turcan vrea reforma pensiilor cu bani din PNRR. Ministrul Muncii a vorbit despre ceea ce numeşte „demonstraţii de superficialitate în ultima perioadă în materie de decizii care vizează milioane de oameni”.

”Pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe care îl discutăm zilele acestea, pentru că vorbim de nişte componente de reformă esenţiale, cum este componenta de reformă a pensiilor şi pe componenta de reformă a salarizării în sistemul public, intenţionăm să aducem şi o consultanţă internaţională de la o instituţie financiară de prestigiu, nu o firmă de consultanţă de colţul mesei, astfel încât varianta cu care noi vom veni într-adevăr să fie acoperitoare şi să rezolve din probleme. Îmi doresc să nu încurcăm, să rezolvăm lucrurile, nu să ne facem că facem. Am avut atâtea demonstraţii de superficialitate în ultima perioadă în materie de decizii care vizează milioane de oameni încât am senzaţia că nimeni nu ne-ar ierta dacă am da rateu în momentul de faţă”, a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, la Realitatea Plus, conform News.ro.

De asemenea, ministrul Muncii a explicat că reformele în cele două sisteme nu au caracter ”revanşard”, ci duc la îmbunătăţirea sistemelor publice.

”Nu vreau să creăm impresia unor decizii revanşarde, ci vreau să ajungem la decizii care ajută sistemele şi, pe fond şi modificările pe salarizare şi pe pensii fac sistemele publice eficiente şi să lucreze pentru cetăţean, cu o calitate pe care ei şi-o doresc. Sisteme publice de calitate reprezintă, de fapt, un deziderat al acestei guvernări, nu sisteme publice improvizate gârbovite şi marcate de tot felul de refulări. Oamenii politici, din punctul meu de vedere, trebuie să ajungă la maturitatea în care chiar dacă sunt voci care au semne de întrebare, să fie capabili să ofere răspunsuri astfel încât să-i convingă pe fond sun sistem public trebuie să servească cetăţeanul şi să aibă o activitate de calitate”, a mai afirmat Turcan, potrivirt sursei citate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.