Scandal de corupție la nivel înalt în Austria. Cancelarul Sebastian Kurz, anchetat de procurorii anticorupție!

0

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, este vizat de o investigaţie a Parchetului pentru combaterea infracţionalităţii economice şi corupţiei (WKStA), scrie presa austriacă. Ancheta ar putea avea legături cu „Afacerea Ibiza”.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, este vizat de o anchetă anticorupţie, alături de Bernhard Bonelli, şeful de cabinet al cancelarului. Informaţia a fost confirmată de Biroul cancelarului austriac. Potrivit sursei citate, Sebastian Kurz nu intenţionează să demisioneze, ci „va fi bucuros să îşi prezinte punctul de vedere în faţa unui judecător”.

Sebastian Kurz şi Bernhard Bonelli sunt suspectaţi că au depus mărturii false la audierile în comisia specială în legătură cu numirea lui Thomas Schmid în Consiliul de administraţie al companiei de stat Österreichische Beteiligungs AG (ÖBAG).

Comisia parlamentară de anchetă investighează presupusa negociere a unor funcţii politice şi posibila influenţă a donaţiilor pentru partid asupra deciziilor politice în timpul guvernului precedent, format din Partidul Popular (ÖVP, formaţiunea lui Kurz) şi Partidului Libertăţii (FPÖ).

Potrivit plângerii depuse de NEOS, cancelarul şi şeful său de cabinet au negat că ar fi existat o complicitate în cazul numirii lui Thomas Schmid, un apropiat al lui Sebastian Kurz, în funcţia de director al companiei de stat ÖBAG.

Ancheta ar avea legături cu „Afacerea Ibiza”, un caz de corupţie politică din Austria, care a dus la căderea guvernului precedent.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.