Elon Musk prăbușește piața criptomonedelor

Elon Musk a provocat prăbușirea pieţei criptomonedelor. CEO-ul Tesla a postat pe Twitter un mesaj în care transmite că compania nu va mai accepta plata în Bitcoin, relatează CNBC. Prețul monedei Bitcoin a scăzut cu aproximativ 5% în primele minute de la anunț.

Elon Musk a provocat prăbușirea pieţei criptomonedelor. Într-un document depus la SEC în februarie, Tesla a dezvăluit că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că ar putea să investească mai mult în Bitcoin sau în alte criptomonede, în viitor.

La acel moment, compania a declarat că va accepta Bitcoin ca metodă de plată pentru produsele sale.

Sprijinul pentru criptomonede din partea Tesla a contribuit la creșterea vertiginoasă a prețurilor acestora, inclusiv prețul unui Bitcoin sau al unui Dogecoin, în ultimele luni.

„Tesla a suspendat achiziționarea de automobile cu plata prin moneda Bitcoin. Suntem îngrijorați în privința utilizării crescute a combustibililor fosili pentru mineritul de Bitcoin, în special a cărbunelui, care are cele mai multe emisii dintre toți combustibilii.

Criptomonedele sunt o bună idee din multe puncte de vedere și considerăm că au un viitor promițător, însă nu cu orice costuri și, mai ales, cu efecte asupra mediului înconjurător.

Tesla nu va vinde niciun Bitcoin. Intenționăm să folosim moneda pentru tranzacții odată ce mineritul va utiliza o energie sustenabilă. De asemenea, luăm în considerare alte criptomonede care utilizează mai puțin de 1% din energia folosită de Bitcoin”, este mesajul postat pe pagina de Twitter a lui Elon Musk.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.