AUR, creștere fulminantă în sondaje. USR PLUS, devansat de George Simion și colegii săi!

Share:

Inca un institut de sondare din Romania confirma ascensiunea AUR. In exclusivitate pentru Ziare.com, sociologul Vladimir Ionas, de la Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, a dezvaluit ca partidul condus de George Simion se pozitioneaza pe locul 3 la intentie de vot, depasind astfel Alianta USR PLUS.

Sociologul a explicat faptul ca ascensiunea AUR in sondaje vine pe fondul increderii tot mai scazute pe care romanii o au in partidele politice vechi. Potrivit lui Ionas, AUR reuseste sa rupa tot mai mult din electoratul USR PLUS, motiv pentru care Alianta inregistreaza scaderi la intentia de vot.

„Pot confirma faptul ca AUR a depasit USRPLUS in sondaje. Nu pot spune momentan procente, dar intr-adevar, AUR este al 3-lea partid din Romania, dupa PSD si PNL. Nu este o diferenta foarte mare intre AUR si USR PLUS, dar a reusit sa depaseasca in intentia de vot USRPLUS”, a declarat Vladimir Ionas pentru Ziare.com.

Concret: potrivit unui grafic din cercetare prezentat de seful INSCOP, Remus Stefureac, pe pagina sa de Facebook, pe primul loc in optiunile romanilor se afla PSD, cu 30,6%, urmat de PNL, cu 26.3% si AUR, cu 15.3%, urmat de Alianta USR-PLUS, cu 14.2%.

Amintim ca partidul lui George Simion a reusit performanta de a depasi partide mai vechi ca PRO Romania si PMP la alegerile parlamentare din decembrie 2021, obtinand un scor de aproape 10%, care i-a asigurat un loc in Parlamentul Romaniei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.