SUA au trimis un emisar special la Ierusalim, după escaladarea conflictului din Israel, Gaza și Cisiordania

Share:

Un trimis special al Statelor Unite a ajuns, sâmbătă la Ierusalim, în vederea dezescaladării conflictului și tensiunilor din Israel, Gaza și Cisiordania, relatează BBC.

Hady Amr va lua parte la discuții cu oficiali israelieni, palestinieni și de la Organizația Națiunilor Unite pentru a putea ajunge la un compromis și un armistițiu între cele două părți.

Hady Amr a fost trimis de secretarul de stat Antony Blinken, iar sosirea sa în Israel reprezintă unul dintre eforturile administrației Biden de a soluția sau dezescalada conflictul sângeros din Israel. Ambasada americană la Ierusalim a publicat pe Twitter o fotografie de la sosirea lui Amr și menționând că Amr  „va sublinia nevoia de a lucra pentru revenirea la calm, cu „recunoașterea dreptului Israelului de a se apăra”.

„Israelienii și palestinienii merită în mod egal libertate securitate, demnitate și prosperitate”, se mai arată în mesajul ambasadei.

Anterior, noi atacuri cu rachete au fost lansate de ambele părți ale conflictului, iar tensiunile și violențele s-au extins și în Cisiordania, unde alți 10 palestinieni au fost uciși în confruntările cu forțele israeliene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.