Ludovic Orban nu acceptă șantajul PSD: „Este foarte complicat ca PNRR să facă obiectul unei dezbateri parlamentare!”

Share:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că este „foarte complicat” ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) să facă obiectul unei dezbateri parlamentare şi a afirmat că nu înţelege de ce PSD încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament şi ratificarea EURATOM.

„Aceasta este o discuţie a premierului care a anunţat că va avea o discuţie cu preşedintele PSD. În ce mă priveşte pe mine, eu cred că PNRR este rodul unei consultări ample care a fost făcută în societatea românească. (…) PNRR nu poţi să-l aprobi în Parlament. Este în discuţii, în negociere, în definitivare. Este foarte complicat să facă obiectul unei dezbateri parlamentare. Nu înţeleg de ce PSD încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament şi ratificarea EURATOM, modificarea tratatului. Ştim foarte bine că pentru modificarea tratatului în România, conform prevederilor constituţionale, este necesară o majoritate calificată de două treimi în plenul camerelor reunite şi, ca atare, îi îndemn pe toţi parlamentarii să înţeleagă că nu pot să-şi bată joc de toţi cetăţenii din UE, inclusiv de cetăţenii români, încercând să şantajeze cu neparticiparea la votul de ratificare al tratatului. Ratificarea tratatului este absolut necesară. Fără această ratificare în toate ţările membre programul nu poate începe. Comisia Europeană nu poate să deruleze procedurile de lansare a împrumuturilor şi nu poate să asigure finanţarea pentru susţinerea în toată Europa, în toate ţările UE”, a spus Orban, la finalul şedinţei BEx a PNL.

El a mai precizat că orice grevă parlamentară a PSD dă posibilitatea adoptării mai uşor a unor legi care fac bine României.

Ludovic Orban a subliniat că nu cunoaşte să existe vreo declaraţie a unui oficial european privind necesitatea ca PNRR să fie dezbătut în Parlament.

Ludovic Orban a susţinut că în ceea ce priveşte irigaţiile nu este vorba despre un eşec al negocierilor privind PNRR.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.