Cătălin Drulă, investiții (record) din fonduri europene în infrastructură. Cinci luni de mandat performant la Ministerul Transporturilor!

0

Execuţia bugetară pe investiţii din fonduri europene în infrastructură era, la data de 18 mai 2021, de 1,7 miliarde de lei, un record absolut, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor.

„Am ceva mai puţin de cinci luni de la preluarea mandatului şi împreună cu echipa mea, care m-a sprijinit extraordinar, am reuşit să avem rezultate, zic eu, foarte bune. Prioritatea absolută a mandatului nostru sunt investiţiile, aşa cum e şi în programul de guvernare, investiţii în infrastructura rutieră, feroviară şi celelalte moduri de transport. Şi sunt bucuros să vă dau o cifră la zi: avem record absolut, din ce ştiu eu, la data de 18 mai avem execuţie bugetară pe investiţii din fonduri europene 1,7 miliarde de lei. V-am spus că avem o alocare de 8 miliarde de lei, care în sine e record, după un alt record anul trecut, când a fost execuţia, dacă nu mă înşel, 6,2 (miliarde de lei n.r). Avem opt miliarde pe acest an, plus fondurile din Connecting Europe Facility şi ne luptăm în fiecare zi să le cheltuim”, a explicat Drulă.

Potrivit lui Cătălin Drulă, suma de 1,7 miliarde de lei este cu 15% mai mare faţă de cea de la 31 mai 2020, dublă faţă de 2019, când s-au înregistrat 842 milioane de lei, şi triplă faţă de aceeaşi perioadă din 2018, când a totalizat 509 milioane de lei.

„Deci 1,705 miliarde de lei, şi asta mă bucură foarte tare pentru că astea sunt investiţii pe care le vedem pentru România. În ceea ce priveşte munca în domeniul investiţiilor, e o muncă de a face ca proiectele în execuţie să meargă cât mai bine, să eliminăm blocaje şi alte sincope, să ne asigurăm că se merge în plin, e o muncă de a introduce noi proiecte în execuţie, acolo unde spre exemplu sunt licitaţii în derulare, proiecte care sunt în faza de proiectare, şi munca de a lansa noi proiecte care vor deveni după ani de zile realitate în teren”, a subliniat ministrul Transporturilor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.