Ministrul Cristian Ghinea pune „punctul pe i”: „O Lege a Pensiilor sustenabilă și echitabilă este una dintre reformele asumate prin PNRR și agreate cu CE!”

0
Ministrul Investițiilor, Cristian Ghinea, a vorbit la Știrile TVR despre necesitatea unei Legi a pensiilor „sustenabilă și echitabilă care este una dintre reformele asumate prin PNRR și agreate cu Comisia Europeană”.
„O Lege a Pensiilor sustenabilă și echitabilă este una dintre reformele asumate prin PNRR și agreate cu Comisia Europeană.
România are două probleme mari cu sistemul de pensii: unu, nu este sustenabil, în sensul în care, în fiecare an trebuie să mutăm o parte de bani de la buget pentru acoperirea deficitului la pensii şi doi, nu este echitabil, e o diferenţă prea mare între pensiile mici şi pensiile mari, ca să nu mai spun de pensiile speciale.
Am explicat, ieri, la Ştirile TVR, într-un dialog cu Ramona Avramescu cum sunt legate reformele de banii din PNRR și cum funcționează mecanismul gândit la Bruxelles pentru aceste fonduri”, a precizat, pe pagina de Facebook, ministrul Investițiilor, Cristian Ghinea.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.