Premierul Cîțu, apel la responsabilitate: „Să vedem dacă PSD va da, mâine, curs invitaţiei să discutăm despre un program care îi interesează pe toţi românii, PNRR!”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că joi va avea la Palatul Victoria o întâlnire cu reprezentanţi ai PSD pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Florin Cîțu a precizat că şi pe alte subiecte a adresat, cu diverse ocazii, invitaţii la dialog reprezentanţilor PSD, dar aceştia nu au răspuns.

„Mâine la ora 15.00 voi avea la Guvern o întâlnire cu câţiva reprezentanţi ai PSD exact pe această temă. Vreau să vă aduc aminte că am fost cel care, la buget, i-am spus domnului Ciolacu să vină să-i prezint bugetul, nu a venit. Când a fost vorba de pandemie, de specialişti în sănătate, am spus că sunt dispus să ascult soluţii (…), nu a venit. Să vedem mâine, dacă PSD va da curs invitaţiei să discutăm despre un program care îi interesează pe toţi românii, Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a declarat Cîţu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Şeful Executivului a adăugat, în context, că în cadrul şedinţei de guvern de miercuri a avut „o discuţie mai lungă” cu miniştrii despre PNRR.

„Ştiţi foarte bine că suntem în acest moment în discuţii directe şi cu Comisia, eu am săptămânal discuţii cu Comisia pe PNRR şi voiam să mă asigur că şi miniştrii îşi fac treaba pe partea tehnică şi că putem să depunem cât mai repede programul”, a spus Cîţu.

Întrebat despre faptul că liberala Violeta Alexandru a relatat că la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene funcţionarii au condiţionat activitatea legată de elaborarea PNRR de sporurile pe care le primesc, premierul a explicat: „Situaţia nu a fost discutată în Guvern, nu ştiu la ce se referă, dar, în legislaţie, astăzi, cei care lucrează cu fonduri europene au un spor de 35% (…) şi în celelalte ministere, nu doar în Ministerul Fondurilor Europene”.

Tot referitor la PNRR, şeful Executivului a afirmat că suma de 29,2 miliarde de euro destinată României prin PNRR se doreşte în întregime a fi accesată, fiind întrebat ce procent din PNRR este aprobat în acest moment şi dacă în documentul care va fi trimis la Comisia Europeană se va regăsi şi proiectul privind Autostrada Moldovei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.