Sebastian Burduja, implicare totală în privința copiilor cu părinți plecați peste hotare. Un proiect de lege în acest sens, prioritar pentru deputatul PNL

0

Acum, parcă mai mult decât oricând, în contextul unei pandemii de o agresivitate fără precedent, dificultățile, problemele copiilor separați de părinți s-au adâncit. Aproape 35% dintre copiii cu părinți care muncesc în străinătate sunt lipsiți de îngrijirea părintească, prin plecarea fie a unicului părinte susținător, fie a ambilor.

Puțini, extrem de puțini, și-au mai revăzut părinții, în pandemie, și tot mai mulți, din păcate, au devenit extrem de vulnerabili în fața abandonului școlar în contextul în care în multe familii veniturile au scăzut din cauza restrângerii activităților economice din străinătate.

Sunt probleme rămase nerezolvate de prea mulți ani, exacerbate de pandemia de coronavirus, probleme care trebuie rezolvate, de urgență, prin soluții ferme, pliate pe realitatea acestor vremuri extrem de tulburi.

Încă din prima zi a mandatului său de deputat, liberalul Sebastian Burduja, a încercat să găsească soluții concrete pe marginea acestei teme stringente: copiii rămași singuri acasă, cu părinți plecați peste hotare.

Necesitatea unui proiect de lege care să rezolve problemele existente este uriașă. Ca și pașii concreți făcuți de Sebastian Burduja în această direcție.

„ Am mers luni la o întâlnire cu Sandra Pralong, Consilier de Stat în Administrația Prezidențială – Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, pe o temă dragă sufletului meu: copiii rămași singuri acasă, cu părinți plecați peste hotare.

Sub coordonarea Sandrei Pralong, Administrația Prezidențială a creat un grup de lucru și a redactat un raport complex pe această temă, ce include direcțiile principale pe care trebuie să acționăm pentru a schimba viitorul acestei generații. Sunt resurse extrem de utile pentru proiectul de lege la care lucrez alături de colega mea Diana Morar, deputat PNL, și colegii din cabinetul meu, coordonați de Diana Cioltei Cretu (alături de care am început și programul Supereroi, în 2018, cu același obiectiv).

Se conturează un proiect de lege cuprinzător, bazat pe experiența teoretică și practică a oamenilor buni care vor să schimbe ceva în viețile unor copii minunați. Și sunt extrem de recunoscător că ne-am întâlnit sau regăsit!”, a precizat, pe pagina de Facebook, deputatul PNL, Sebastian Burduja.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.