Cei mai talentaţi studenți din domeniul IT se reunesc la Universitatea POLITEHNICA din București

0

Pentru al 27-lea an consecutiv, Universitatea POLITEHNICA din București va găzdui faza regională pe Europa de Sud-Est a concursului International Collegiate Programming Contest (ICPC SEERC)-2021, competiție care se va desfășura în perioada 22-23 Mai.

La această ediţie a concursului vor participa online 118 echipe din 53 de universităţi din: Bulgaria, Grecia, România, Serbia, Turcia şi Ucraina. Din România participă 29 de echipe din 10 universităţi (centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Suceava, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova).

Competiția oferă posibilitatea studenţilor de a rezolva probleme complexe din lumea reală folosind tehnologii open source şi metode de programare avansate, cu restricţia unui timp limită de cinci ore. Concursul este, la nivel global, cel mai vechi, mai mare şi mai prestigios concurs de programare din lume, reunind zeci de mii de studenţi dintre cei mai talentaţi din domeniul IT.

Intrată în tradiția Universității POLITEHNICA din București, faza regională pe Europa de Sud-Est a concursului International Collegiate Programming Contest reprezintă pentru întreaga noastră comunitate academică o perpetuă recunoaștere internațională a valorii învățământului tehnic superior românesc, această amplă manifestare reunind și în 2021, în format online, sute de studenți de elită din domeniul IT și sperăm ca UPB prin cele 4 echipe reprezentative să se numere printer universitățile ce vor accede în etapa finală a acestei importante competiții”  a declarat Prof.Dr. Ing. Nicolae Țăpuș, coordonatorul etapei regionale pe Europa de Sud-Est a concursului International Collegiate Programming Contest

 În anul 2020, la nivel global, 58.963 dintre cei mai buni studenți din 3.406 universități din peste 100 de țări au concurat la nivel mondial în fazele regionale ale acestui concurs.

Pentru mai multe detalii, inclusiv programul evenimentului si link-uri de acces online, va rugăm să vizitați pagina competiției la http://acm.ro/.

Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă 22 Mai 2021, începând cu ora 14:00 și este deschisă publicului larg.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.