„Ciuperca neagra”, o boala mortala asociata Covid, face mii de victime in India

0

Mii de cazuri au fost înregistrate în ultimele luni în India, la pacienți bolnavi de COVID sau care se recuperaseră după infecția cu coronavirus.

Infecția, denumită mucormicoză, este destul de rară, însă are o rată de mortalitate de 50%, unii pacienți putând fi salvați doar prin scoaterea unui ochi sau prin tăierea maxilarului. În ultimele luni, în India au fost înregistrate mii de astfel de cazuri la pacienți bolnavi de COVID sau care se recuperaseră după infecția cu coronavirus, scrie BBC. Medicii bănuiesc că ar putea exista o legătură cu steroizii folosiți în tratarea COVID. Diabeticii prezintă un risc deosebit, ciuperca neagră părând să se instaleze la 12-15 zile după ce pacientul s-a vindecat de COVID.

Lav Agarwal, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a trimis o scrisoare către 29 de state din India, cerându-le să declare epidemie de ciupercă neagră, iar ministerul va putea astfel să monitorizeze mai atent evoluția din fiecare stat și să recomande tratamentele necesare. Nu este clar exact câte cazuri există în India, care trece acum prin al doilea val de coronavirus, cu sute de mii de infecții noi și mii de decese zilnic.

Ministrul Sănătății din statul Maharashtra, Rajesh Tope, a declarat săptămâna trecută că erau 1.500 de cazuri de ciupercă neagră în acest stat, unul dintre cele mai puternic lovite de pandemie. Într-un spital din Mumbai s-au înregistrat 24 de cazuri în două luni, față de șase cazuri în tot anul precedent.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.