Nicusor Dan nu mai accepta jumatati de masura in privinta STB: Transportul public trebuie să fie mai curat și să ajungă la timp!

0

Nicușor Dan a afirmat în cadrul conferinței de presă de la Primăria Capitalei că are în vedere ca transportul public să fie mai curat și să ajungă la timp.

Nicușor Dan a abordat și subiectul transportului public in comun din Capitală. Primarul general a declarat că are în vedere un plan ce vizeză ca transportul în comun să fie mai curat, iar cursele să circule după orarul prevăzut. De asemenea Nicușor Dan a afirmai că după punerea în practică a acestui proiect e posibil să crească și prețul biletelor de călătorie.

„Am două urgente în ceea ce privește STB s-au facut ceva progrese, doresc ca transportul public în comun să fie mult mai curat. S-au alocat mai mulți oameni pentru această actiune. Vrem ca orarul să fie respectat de fiecare troleibuz, mașină, tramvai, cred ca suntem aproape de acest scop, având în vedere progresul care s-a făcut în ultima lună. Softul functionează ca șoferului să i se transmită dacă este înainte sau dupa orarul pe care îl are. Vrem ca transportul sa fie curat si el sa vină a timp. Dupa ce lucrurile astea vor fi realizate se va pune în discutie creșterea prețului biletelor”.

Nicușor Dan a mai precizat în cadrul conferinței de presă de la Primăria Capitalei, că există o asociație, responsabilă cu sancționarea STB, dacă nu respectă orarul de transport.

„Există o instituţie care intermediază între Primăria Capitalei şi STB care este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Bucureşti – Ilfov, ea este o instituţie care nu a funcţionat până acum, ea este cea care trebuie inclusiv să emită sancţiuni atunci când nu se respectă orarele de pe transport. Această instituţie este, de asemenea, cea care trebuie să optimizeze transportul public în sensul de a extinde numărul de vehicule pe rute unde se impune şi de a reduce numărul de vehicule pe alte rute unde nu se impune. Acestea sunt urgentele în acest moment. După ce vom avea un transport public de care să fim mândri, o să discutăm şi alte aspecte”, a explicat Nicuşor Dan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.