Anunt soc al Pfizer: Vaccinarea impotriva coronavirusului trebuie facuta anual!

0

Pfizer anunţă că ia în calcul vaccinarea anuală împotriva coronavirusului, deoarece „COVID-19 continuă să se răspândească în Europa şi în lumea”.

Pfizer ia în calcul vaccinarea anuală, a anunţat CEO-ul Albert Bourla. Grupul farmaceutic se gândeşte ca vaccinul împotriva coronavirusului să devină unul sezonier, așa cum este cel împotriva gripei obișnuite.

„Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume. La mai mult de un an de la primele contagieri, continuăm să lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție.

Oficialii UE au încheiat cu Pfizer un nou contract. 900 de milioane de doze. Ar trebui livrate între decembrie 2021 și finalul lui 2023. Ungaria e singura țară membră care a refuzat participarea la contract.

„Ne așteptăm ca rezultatele experimentării vaccinului la copii de 6 luni – 11 ani să fie disponibile în a doua jumătate a anului. Dacă vor fi confirmate siguranța și imunogenitatea, sperăm ca până la începutul anului 2022 să primim autorizația pentru vaccinarea copiilor”, a precizat mai CEO-ul Pfizer.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.