Vaccinurile Pfizer și Moderna ar putea provoca inflamații cardiace!

0

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite analizează noi reacţii adverse ale vaccinurilor Pfizer şi Moderna. Cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager ar putea provoca inflamaţii cardiace. Majoritatea cazurilor au fost întâlnite la adolescenţi şi bărbaţi tineri.

Miocardita este o posibilă reacţie adversă apărută la patru zile după rapel. Majoritatea cazurilor au fost întâlnite la adolescenţi şi bărbaţi tineri.

Cele două vaccinurile pe bază de ARN mesager ar putea provoca inflamații cardiace. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite analizează miocardita ca o posibilă reacție adversă.

Deşi cazurile identificate până acum nu sunt foarte numeroase, ele au caracteristici comune care îi fac pe specialiștii să creadă că există o legătură între apariția lor și vacciul administrat. Cu toate acestea, specialiştii americani susţin că beneficiile vaccinurilor sunt mai mari decât riscurile şi îi încurajează pe oameni să se vaccineze în continuare.

Reamintim că în urmă cu câteva săptămâni, Israelul raporta aceleaşi reacţii adverse apărute în urma administrării serului de la Pfizer. Reprezentanţii companiei declarau atunci că miocardita apare şi la populația generală, fără ca aceasta să primească vaccinul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.