Liderii Coaliției desființează moțiunea de cenzură anunțată de Ciolacu. „De la dispreț pentru cetățean și buna guvernare” până la „moțiunea invidiei și a răzbunării!”

Au apărut primele reacţii după ce Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a catalogat demersul social-democraţilor drept „moţiunea indiviei şi a răzbunării”, în vreme ce vicepremierul Dan Barna a precizat că „disperarea e vizibilă cu fiecare tentativă a domnului Ciolacu de a câștiga premiul întâi la Festivalul Pinocchio”.

Ministrul Muncii susţine că „la PSD, disperarea este maximă, pentru că nu vor fi ei cei care vor gestiona fondurile pentru dezvoltarea României”.

„Moțiunea PSD este moțiunea invidiei și a răzbunării, pentru că Președintele Iohannis și PNL au reușit să inverseze traiectoria descendentă, anti-europeană, imprimată României de PSD și de Liviu Dragnea și au reușit practic să repună România pe creștere, din nou la masa discuțiilor europene legate de dezvoltarea Uniunii.

În 2019, România era în pragul sancțiunilor europene. Acum, PNL și aliații de la USR-PLUS și UDMR guvernează european și pregătesc implementarea unui plan de dezvoltare națională pentru următorii mulți ani.

La PSD, disperarea este maximă, pentru că nu vor fi ei cei care vor gestiona fondurile pentru dezvoltarea României. PNL și aliații vor ca banii să ajungă în prosperitatea românilor, nu în prosperitatea baronilor PSD. Liviu Dragnea nu a guvernat singur! „, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

„I-am ascultat mai devreme pe Marcel Ciolacu și Gabriela Firea încercând să explice cum Planul Național de Redresare și Reziliență va aduce sărăcie în România. În logica pesedistă, 29,2 miliarde de euro cheltuiți pentru autostrăzi, spitale, împăduriri, educație, reforme fiscale sau energie regenerabilă sunt un lucru rău.

În toată istoria sa, PSD n-a făcut decât să dea exemple despre ce înseamnă disprețul pentru cetățean și buna guvernare. Și e nerăbdător să se întoarcă și să o ia de la capăt.

Disperarea e vizibilă cu fiecare tentativă a domnului Ciolacu de a câștiga premiul întâi la Festivalul Pinocchio.
PNRR a fost gândit pentru dezvoltarea acestei țări și este cel mai important proiect național de la cel privind integrarea în Uniunea Europeană și NATO. Oricât încearcă PSD să îl deraieze, PNRR va reuși. Reformele se vor întâmpla cu sau fără încuviințarea stângii-caviar a lui Marcel Ciolacu”, a fost reacţia lui Dan Barna.

”O bulă de săpun. Trebuia şi ei să depună moţiune de cenzură. Ce să facă PSD?! Oricum ar fi depus moţiune şi dacă nu era PNRR. Noi ne bucurăm că depun moţiunea de cenzură pe tema PNRR, pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante care sunt alocate în cadrul PNRR. Preşedintele României, reprezentanţii României au participat la elaborarea deciziei la nivel european pentru acest program excepţional, care va ajuta la relansarea economică a Europei şi a României”, a răspuns Orban la Parlament, după ce a fost întrebat ce crede despre intenția social-democraților.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat în plen că social-democraţii vor depune moțiune de cenzură pe 14 iunie pentru înlăturarea Guvernului Cîţu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.