Alarmant: Numărul românilor care se vaccinează, cu prima doză împotriva Covid, începe să scadă!

Bilanțul vaccinului anti-Covid din România arată o situație îngrijorătoare, dintre cei vaccinați mai putin de un sfert s-au injectat cu prima doză.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în 26 mai a.c., până la ora 17.00, 71.522 de români au primit ambele doze de vaccin.

Numărul de persoane care au primit doar prima doză de vaccin se menține în continuare scăzut, doar 25.404 de români au primit prima tranșă a serului și în total 890.935 de persoane au fost injectate cu prima doză.

Dintre cei vaccinați în ultimele 24 de ore, 60 de persoane au prezentat reacții adverse.  51.583 de persoane au fost vaccinate cu Pfizer, 5.234 cu Moderna, 6.702 cu Astra Zeneca și 8.003 cu Johnson&Johnson.

Situația vaccinării în România arată niște date îngrijorătoare deși peste 4 milioane de români au fost vaccinați, mai puțin de un sfert din români au primit doar prima doză din serul anti-Covid.

În prezent 4.208.724 de români au fost vaccinați de la începutul pandemiei, dintre care 890.935 au primit prima doză. De la începutul campaniei de vaccinare 15.902 de români au prezentat reacții adverse.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.