Liderul AUR, George Simion, îl desființează pe ministrul Cristian Ghinea pe tema PNRR: „Știți că va veni iar FMI!”

0

George Simion, copreşedintele AUR, i-a reproşat lui Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, că suma luată împrumut prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va aduce din nou Fondul Monetar Internaţional în România.

Schimbul de replici a avut loc în momentul în care liderul AUR s-a dus peste ministrul Fondurilor Europene care se afla într-o discuţie cu Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Simion l-a întrebat pe Cristian Ghinea despre cele 15 miliarde de euro pe care România le va împrumuta prin PNRR, notează Epochtimes-romania.com.

George Simion: Domnule Ghinea, suntem singura ţară, pe lângă Italia, care accesează toţi banii de împrumuturi. De unde vom putea să dăm aceşti bani?

Cristian Ghinea: Vrem să luăm împrumuturi cu dobândă foarte mică, targetat pe nişte proiecte foarte concrete.

Simion: Nu ne interesează împrumuturile voastre. Vă luaţi angajamentul să le plătiţi din pensiile speciale?

Ghinea: Da, tăiem şi pensiile speciale.

Simion: Lumea întreabă de unde se vor plăti aceste împrumuturi şi poziţia noastră este că nu trebuie să luăm. Ungaria nu ia împrumuturi.

Ghinea: Este simplu. Avem 14 miliarde de euro bani gratis şi posibilitatea de a atrage împrumuturi ţintite pe proiecte concrete cu dobândă foarte mică. Noi, actualul Guvern, vrem să tragem aceste împrumuturi pe proiecte verificate de către Comisia Europeană, de către Autoritatea de Audit ca să nu se fure de acolo. Şi, da, creşte datoria publică cu aceşti bani…

Simion: Depăşim 60%…

Ghinea: Nu e musai să depăşim, domnule Simion! Greşiţi! Să refuzi nişte împrumuturi cu dobândă foarte mică, pe nişte proiecte concrete, este o greşeală.

Simion: Ştiţi că va veni iar FMI-ul sau alte instituţii…

Ghinea: Nu va veni FMI-ul! Lasă-mă să corectez această informaţie. Oameni buni, nu va veni FMI-ul! PNRR este un instrument de finanţare al Uniunii Europene şi va fi un instrument co-gestionat de Guvernul României şi Comisia Europeană. Uitaţi-vă în ochii mei! Nu există FMI la PNRR!

Simion: Bine. Uitaţi, că am înregistrat aici! (după care a plecat).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.